ARBEIDSVERK

Curatorial work 2018.
Information in English to be updated.
Kuratorisk arbeid 2018.

 

Arbeidsverk 1–4 er en serie utstillinger arrangert av Studio17 i Stavanger mars/april 2018 og i Haugesund september 2018. Her dokumentert med utdrag fra katalog formgitt av Benjamin Hickethier.

Kunstnere: Linda Karin Larsen, Siri Borge, Nils Viga Hausken, Maiken Stene, Anders Moss, Alessandro Marchi, Frida Klingberg, The Disengaged Free Jazz Orchestra og Kristen Rønnevik.

Arrangørene og kuratorene Hans Edward Hammonds og Anna Ihle inviterte disse kunstnerne for å bedre forstå arbeidslivet. I løpet av fem helger våren og høsten 2018 tok ARBEIDSVERK i bruk tomme butikk- og næringslokaler i sentrum. De endelige visningsrommene i Stavanger ble klargjort tett opp til utstillingsdatoene, da nye samarbeid og tillatelser ikke er forutsigbare og tomme næringslokaler i sentrum har en tendens til å flytte på seg. I Haugesund ble utstillingen vist på ROM FOR, tillegg til sykkelturer.

Linda Karin Larsen jobber med asfalt, vaselin og parafinvoks. Siri Borge funderer på hva oljå og torsk har med identitet å gjøre. Nils Viga Hausken broderer pikselerte portretter av kvinnelige akademikere. Maiken Stene har laget malerier til arbeidsplassen til Stavanger natur- og idrettsservice. Frida Klingberg gjennomfører ‹Badstu for arbeidsløse› på Gamlingen svømmeanlegg. Rammet av angstens kløe prøver The Disengaged Free Jazz Orchestra å gjemme seg, pakke overlevelses-kit, og skrive lister over hva de trenger når katastrofen innfinner seg. Alessandro Marchi brukte arbeidstiden i oljeselskapet til å skrible. Nå er han kunstner. Anders Moss forelsker seg i bordplater på møbelfabrikken han jobber på. Kristen Rønnevik vil ta oss med på sykkeltur.

I katalogen finnes det i tillegg til utstillingstekster og materiale fra kuratorene, intervjuer med noen av kunstnerne skrevet av Siren Løkås, en tekst om Nils Viga Hausken av Mathias Kryger og et intervju av formgiver Benjmin Hickethier av Mirja Majevski.

 

Arbeidsverk_AV4bilde1arbeidsverk_av4s8.jpgArbeidsverk_AV4s2anna

 

arbeidsverk_av4bilde2.jpgarbeidsverk_av4bilde3.jpg

Arbeidsverk_AV4hansi.jpg

arbeidsverk_av4bilde4.jpg

Facebook -arrangementer:

Arbeidsverk #4 Haugesund 2018
Kunstnere: Linda Karin Larsen, Nils Viga Hausken, Alessandro Marchi, Anders Moss, Frida Klingberg & Kristen Rønnevik
Kuratert av Hans Edward Hammonds og Anna Ihle, Studio17

Arbeidsverk #3 Stavanger 2018
Kunstnere: The Disengaged Free Jazz Orchestra,  Alessandro Marchi, Anders Moss
Kuratert av Hans Edward Hammonds og Anna Ihle, Studio17

Arbeidsverk #2 Stavanger 2018
Kunstnere: Frida Klingberg, Maiken Stene, Alessandro Marchi
Kuratert av Hans Edward Hammonds og Anna Ihle, Studio17

Arbeidsverk #1 Stavanger 2018
Kunstnere: Linda Karin Larsen, Nils Viga Hausken & Siri Borge
Kuratert av Hans Edward Hammonds og Anna Ihle, Studio17