VI SETTER PRIS PÅ GOD KUNST

Heavenly Orders #1: VI SETTER PRIS PÅ GOD KUNST

wevaluegoodart

▲ Nicole Levaque
▲ Jaakko Pallasvuo

Åpning lørdag 6.juni 17:00, med introduksjon av kuratorene Camilla Edström Ödemark og Anna Ihle 17:30.

HEAVENLY ORDERS er en utstillingsserie i tårnrommet på Spriten Kunsthall. HEAVENLY ORDERS er oppdelt i tre tema som alle virker som befalinger fra ukjent avsender.

Føler du av og til at verden blir mindre? At virkeligheten er en østers for det kapitalistiske prosjektet, hvor alt det skapte sakte forandrer seg til forståelige enheter, penger. Et stykke land blir til euros, en fugl som synger blir til dollars. Olje, vann, landskap. Moral forflyttes og veksles mot verdier gjennom multinasjonale bedrifters goodwill-prosjekt. Prislapp.

I det globale markedet, hvor alt kan kjøpes, introduserer VI SETTER PRIS PÅ GOD KUNST kunstnerskap som setter spørsmålstegn ved kreativ og intellektuell kapital. Hva oversetter kunstverden til penger i et kunstverk? Hva er utbyttet mellom kunstneren og samleren? Mellom kunstneren og betrakteren?

Arbeidene til Levaque og Pallasvuo deler et fokus på kunstens verdi. Gjennom å pervertere og forvrenge materialer og teknikker som tradisjonelt har hatt en høy status, posisjonerer de seg mot markedet. Tradisjonelle verdiskapende strategier forkastes, dette tvinger oss til å se den kunstneriske kreative prosessen som en vare. Hva koster denne varen?

Jaakko Pallasvuo (f.1987) bor og jobber i Helsinki hvor han også har en MFA fra kunstakademiet. Pallasvuo har tidligere stilt ut blant annet på Toves (København), Future Gallery (Berlin), Minibar (Stockholm) og Kiasma (Helsinki).
www.jaakkopallasvuo.com

Nicole Levaque (f. 1991) er basert i Hamilton, Ontario. Levaque har en BFA fra Concordia, Montreal, og har tidligere stilt ut på bl. a Art Mur og FOFA Gallery i Montreal.
www.nicolelevaque.com

Camilla Edström Ödemark (f.1985, Åland) har en BFA fra Konstfack, Stockholm og har tidligere vist arbeider på Third Space Gallery (Helsinki), Mångkulturellt Centrum (Stockholm) og screening på Moderna Bar, Moderna Museet, Stockholm.
www.edstromodemark.com

Anna Ihle (f.1984, Stavanger) er dette årets stipendiat i Skien Kommune. Ihle har en studert på Konstfack, Stockholm og National Institute of Design, Ahmedabad. Ihle viser nå arbeider på Konsthall C og Art Lab Gnesta i Sverige, og har tidligere kuratert utstillinger på bl a
NYLO Living Art Museum, Reykjavik og Husby Konsthall, Stockholm.
www.annaihle.com

Heavenly Orders er det første samarbeidet mellom Edström Ödemark and Ihle.

IMG_1237 maske jaakko_detalj1 utopia IMG_1260 IMG_1257